Előfizetek 2024 április
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2024 április
A főszerkesztő üzeni
Főszerkesztői ajánlás a 2024. áprilisi lapszámhoz

A havi ajánlások elejére kívánkozik az európai jogalkotói vitákról szóló beszámolóink és maguknak a öntéseknek az ismertetése. Nem volt soha ilyen izgalmas korszakunk: utak és tévutak, sőt tévutak és tévutak kereszteződésében élünk. Döntenünk kellene a jövőnkről, miközben egyre nagyobb a bizonytalanság. Európa érthetp módon félti azt azipari kultúrát, melyet a belső égésű motoros autók testesítenek meg. Véglegesen elfogadták az Euro 7 előírást, mely engedi a belsőégédűeket rhy korábbi emissziós szinten tovább élni, felülvizsgálati dátumról van szó, miközben a 2035-ös dátumhoz ragaszkodnak, igaz adtak erre is felülvizsgálati dátumot. Az iparral azonban nem lehet ilyet csinálni, óriás hajója nem tud gyorsan irányt váltani. A szintetikus motorhajtóanyagot hasznongépjárművekhez nem fogadják el, de a végleges döntésre adtak felülvizsgálati időpontot. Azt sem tudjuk, hogy a kínai villanyautódömping ellen milyen módon kell védekezni, vagy erre mi legyen a válaszunk. Miután ajánlót írok, természetesen felhívom szíves figyelmüket, hogy mindezekről az áprilisi lapszám ír, illetve elmélkedik.

Tovább

Sok cikkünk technológiát ismertet, műszaki megoldásokat mutat be. Itt az idő, mert lassan 10 évesek a villanyautók fogaskerekes fordulatszám reduktor szekrényei, csapágyai, tengelyek, tömítések – cseréjük lehet időszerű. Schaeffler gyártmány és szerelési technológia.

A teherautók szélvédőcseréjének technológiája azoknak adhat információt, akik ebbe a szakterületbe is bele akarják dolgozni magukat. 

A fényvetők, az útmegvilágítók és azok szolgáltatásai töretlen fejlődést mutatnak. A HELLA új fejlesztése bizonyára trendmeghatározó.

Céginterjúnk a Pixelfix Kft-t mutatja be: amit a gyártó javíthatatlannak mond és horribilis pénzt kér érte, azokat javítják kiváló eredménnyel, garanciával – ez javából a fenntarthatóság iskolapéldája, ahol az ügyfél jár jól. 

Ide kapcsolódik a gyári visszahívásokról szóló körkép – őrült verseny folyik, növekvő minőségi problémákkal.

A mindig szükséges alkatrészek kínálatában az egyre bővülő Gates kínálatát részletezzük.

A csapágytechnikában is új követelményeket állítanak a villanyautók, FAG és SKF termékekkel mutatjuk be ezeket.

Váljék hasznára!

Tartalom