Előfizetek 2023 március
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2023 március
A főszerkesztő üzeni
Az esélyegyenlőség esélye megadatni látszék… imígyen szól az Editorial

Bizonyára keveseknek fog beteljesülni, de az szép, hogy az új autók egy része független javítókhoz kerülhet, akik minden gyári jóváhagyású lehetőséggel bírnak azok szervizére és nem kötelezik el magukat a gyártónak, importőrnek.

Tovább

Tanulmányi versenyek időszakát éljük. A kamarai verseny és az AOE versenye szintet lépett, komoly követelmények, követelményekhez felnővő versenyzők. Érdemes elolvasni, milyen feladatok tették próbára őket.

Modern kabinrollerek, immár villamos hajtással. Hová soroljuk be őket, mit csinálnak velük műszaki vizsgán? Ismét kifog rajtunk a valóság? Reméljük nem.

Nagy találmány az autóépítésben a platform! Sokféleség egy fundamentumon. Tegyük magunkban is tisztába! Megkívánja a tárgyalási terjedelmet, meg is adtuk neki.

Tachográfok tájékán sincs nyugalom…az Európai Unió további szabályokat vezet be, amelyek 2023 augusztusától előírják a második generációs – GEN2 vagy TACHO_G2 – menetírók használatát. Viszont, ha ránézünk a „jövő idővonalára”, akkor látható, hogy ezek csak kezdeti lépések, így nem árt tisztában lenni az EU Mobilitási Csomagjával és annak akár az időszakos műszaki vizsga követelményekkel való harmonizációs „elvárásával”. Az EU legújabb rendelete szerint a második generációs tachográfokat minden 3,5 tonna feletti teherautóba be kell szerelni, amelyet 2023. augusztus 21-től állítanak forgalomba.

Digitális szervizkönyv – Toyota/Lexus. Erről is szól az Editorial. A dolgok alapja.

A szervizinformációk sora a a Schaeffler Repxpert és a Nissens segítségével. Bizonyára sokan találnak benne hasznosat. Kiemelem a nagyfeszültségű villanymotorral hajtott klímakompresszort, lassan csak ilyen lesz – van ennek esélye.

Gyújtógyertyagyártásunk története 2. folytatásából a magyar találmány üveggyertya izgalmas sztorija fantasztikus élményt kínál.

Váljék hasznukra!

Tartalom