Előfizetek 2023 november
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2023 november
A főszerkesztő üzeni

Nagy ügyek, kis ügyek.

Tovább

A kis ügyek mellett, melyek nekünk a nagy ügyek, az országos és európai nagy ügyeket se tévesszük szem elől, mert meghatározzák a (közel) jövőnket. Éljünk azzal az úri emberi jogunkkal, hogy vigyázó szemünket rajtuk tartjuk, ha már beleszólásunk nem sok van…

A vezércikk rákérdez arra, amit sokan látnak, vajon átgondolva, mérlegelve, holisztikus szemlélettel jutnak döntésre a nagy ügyekben, akik ezt megteszik? A lapszél feszegeti, hogy nagy álmok megvalósításához nagyon is hétköznapi feltételek teljesítése nem maradhat el. Az Euro 7 huzavona vajon abból ered, hogy nem volt az első elképzelés körültekintően megalkotott?

Nekünk a kis ügyek a nagy ügyek, és csak ilyenek vannak, mert ebben kell megoldást találni és eredményre jutni.

Technikai körképünk igen széles látóhatáron kínál vagy újdonságot, vagy aktuális témát.

A légrugózásban is van zártkörű megoldás? Mit tud másképpen a Quadra-Lift Suspension?

Igaz, hogy van már a mi autókereskedelmi kínálatunkban, legalább másfél éve, változtatható kompresszióviszonyú motor? és mindez egy soros hibridben? Keressék meg miről is szól a Nissan Qashqai e-Power cikkünk!

Ez kis ügynek tűnik, de akiket érint, annak nagyon nagy. Mi nincs rendben a mezőgazdasági erőgépek, járművek műszaki vizsgáztatása háza táján? Helyzetelemző írásaink reméljük segítik a jobbítást, a szándék megvan.

Haszongépjármű, főleg autóbusz tüzek, a villanyhajtás fokozott veszélye. Erről is kell beszélnünk, legyünk tájékozottak.

Javítási esetek, gyártói vélemények, európai bírósági döntés, kenőanyag fejlesztés, célszerszámok – kiragadtam pár témát, mely biztosan megragadja figyelmüket,

és ami a lényeg: hasznukra tud válni.

Tartalom